Kevätsiivous ulottuu nettiin – muista puhdistaa reititin ja välimuisti

Digi · Terhi Piiroinen

Kevät on puhdistautumisen ja uudistumisen aikaa. Parhaimmatkin nettiyhteydet voivat hidastua ajan myötä liian useiden laitteiden, sotkun ja tietoturvariskien vuoksi. Nyt siis siivotaan kaikki paikat – nettiä unohtamatta.

Internet-yhteytesi voi tehdä ylitöitä ja olla täynnä käyttämättömiä tiedostoja, väliaikaisia tiedostoja ja välimuistissa olevia tietoja. Sotkun poistaminen voi nopeuttaa yhteyttä. Rajoita myös nettiin kytkettyjen laitteiden määrää. Liian monta verkkoon kytkettyä laitetta voi hidastaa netin nopeutta, joten irrota käyttämättömät laitteet vapauttaaksesi kaistanleveyttä.

Sijoita reititin keskeiseen paikkaan kotonasi etäälle muusta elektroniikasta, joka voi häiritä sen signaalia, kuten mikroaaltouuneista, kännyköistä ja itkuhälyttimistä. Suosi kaapeliyhteyttä langattoman sijaan. Muista myös kilpailuttaa nettiliittymäsi säännöllisesti, niin saat parhaimman hinnan.