Poliisi teki täsmäiskun Leville ja Ylläkselle – paljastui huumeita ja etsintäkuulutettuja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisi kertoo tunturikeskusten katuvalvonnasta, jossa jäi kiinni huumauaineita ja etsintäkuulutettuja ihmisiä. Kyseessä oli Levin ja Ylläksen alueella viikonloppuna suoritettu huumausaineiden ja piilorikollisuuden paljastava katuvalvontaoperaatio.

artiot paljastivat viikonlopun aikana yhteensä kahdeksan huumausaineen käyttörikosta, viisi huumausainerikosta ja yhden törkeän huumausainerikoksen. Etsintäkuulutettuja he tavoittivat yhteensä viisi. Rikosten selvittämiseksi poliisi teki useita koti- ja paikanetsintöjä sekä laite-etsintöjä. Poliisin apuna valvonnassa oli myös huumeisiin erikoistunut poliisikoira.

– Osana juttujen tutkintaa poliisi otti kiinni kolme rikoksesta epäiltyä, joista yksi pidätettiin epäiltynä törkeään huumausainerikokseen. Yhteensä rikoksesta epäiltyjä oli 14 henkilöä, joista yksi oli alaikäinen. Poliisi takavarikoi noin 1.500 grammaa marihuanaa, vähäisiä määriä amfetamiinia, LSD:tä, psilosybiinisieniä, DTM:nia ja OC-sumuttimen sekä lisäksi rikoshyötynä noin 400 euroa, Lapin poliisilaitos tiedottaa.