Asuntokauppiaat kaipaavat mökkejä myyntiin – kevät vilkastuttanut markkinoita

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronavuodet olivat erittäin poikkeukselliset vapaa-ajan asuntojen kaupassa. Vuosina 2020 ja 2021 mökkejä myytiin noin 40 prosenttia enemmän kuin edeltävinä kahtena vuotena. Tahti hiljeni viime vuonna.

– Viime vuonna mökkikauppakin asettui takaisin pandemiaa edeltävälle tasolle. Tänä keväänä mökkikauppa ei näytä oikein vielä alkaneen, sillä mökkejä on tullut toistaiseksi myyntiin niukasti. Sen myötä niistä ei oikein päästä tekemään kauppojakaan, OP Kodin johtaja Lasse Palovaara sanoo.

– Mitään koronamökkien myyntiaaltoa – tai ylipäätään mökkien myyntiaaltoa – ei ole nähty. Ottaisimme mielellämme mökkejä myyntiin enemmän. Vapaa-ajan asuntojen kauppa tuntuu olevan vielä takatalven keskellä. Katsotaan, koska kohmeesta päästään ja mökkikauppakausi toden teolla käynnistyy, Palovaara toteaa.