OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet testissä – hintaluokkansa parasta soundia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö OnePlus toi äskettäin myyntiin uuden OnePlus 11 5G -puhelimensa (Lue arvostelu tästä), jonka kanssa samaan aikaan lanseerattiin myös yhtiön uudet langattomat OnePlus Buds Pro 2 -nappikuulokkeet. Tanskalaisen kaiutinvalmistaja Dynaudion kanssa suunnitellut kuulokkeet ovat hintaluokassaan tällä hetkellä ylivertaisen laadukkaat. Nyt kuulokkeet ovat Staran testissä.

Kuulokkeiden kotelon suunnittelu ei ole mennyt ihan maaliin,sillä esimerkiksi kävellessä kotelon avaaminen ei ole yhtä helppoa kuin monella muulla valmistajalla. Myös kuulokkeiden asettelu kotelossa ikään kuin kyljellään johtaa siihen, että niitä ei voi vain pudottaa aukkoonsa latautumaan. Tämä puute kuitenkin unohtuu, kun kuulokkeet pääsevät tositoimiin. Niiden ohjaaminen toimii varsin hyvin, sillä kuulokkeiden varsi ottaa hyvin vastaan puristukset ja reagoi nopeasti. Kuulokkeet on varustettu pään liikkeiden seurantaa havainnoivalla anturilla, mutta kyseinen toiminto lienee turha.

OnePlus Buds Pro 2

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden äänenlaatu musiikkia toistettaessa on parasta mitä tässä genressä on tarjolla. Erityisesti alapään bassotaajuudet jyrisevät odottamattoman laadukkaasti kristallipolymeerikalvolla ja silikonireunalla vahvistetun 11 millimetrin kokoisen elementin ansiosta, mutta myös yläpää toimii kuuden millimetrin elementillä mallikelpoisesti. Vastaavaan kokonaisuuteen eivät muut valmistajat ole vielä kyenneet, mutta ala kehittyy parhaillaan nopeasti. Kuulokkeissa on myös kolme valmista taajuuskorjattua tilaa, Bold, Serenade ja Bass, mutta hieman yllättäen paras soundi syntyy ihan perusasetuksilla.

Kuulokkeiden ANC-vastamelutoiminto on ensiluokkaisen hyvää niin lentokoneessa kuin vaikkapa ruuhkabussissa. Valmistaja lupaa vaimentaa ympäristön melun 48 dB saakka, ja vähintään sen lupauksen kuulokkeet myös lunastavat. Teams-kokouksen ja puhelun kuunteleminen kovassakin metelissä oli jopa miellyttävää. Yhdessä kotelon kanssa kuulokkeiden luvataan toimivan 39 tuntia. Testissä OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeita käytettiin sekä OnePlus 11 5G -puhelimen että toisen Android-valmistajan laitteella HeyMelody-sovelluksen kautta. Yhteensopivuus oli saumatonta.