Spede-elokuvasta uusi ennakkomaistiainen – toinen teaser-traileri julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen viihteen monitaituri Pertti ”Spede” Pasasesta kertova Spede-elokuva saa ensi-iltansa tänä vuonna. Elokuvasta on jo viime vuodensta lähtien saatu hieman esimakua kuvien ja videoiden muodossa, ja nyt vuorossa on toinen teaser-traileri.

Uudessa teaserissa Riku Niemisen näyttelemä Spede Pasanen nähdään lukemassa ääneen elokuvansa saamaa murskakritiikkiä. Spede-elokuvassa keskitytään Pasasen uraan 1960- ja 70-luvuilla, ja siinä käsitellään ohjaaja Aleksi Delikourasin mukaan myös tämän ristiriitaista suhtautumista kritiikkiin.

– Spede puhui paljon kriitikoista, koska Spede inhosi huonoja arvosteluja, mutta uskon, että kuten Spede, myös me kaikki janoamme edes jollakin tasolla hyväksyntää ja arvostusta, Delikouras kuvaili tiedotteessa.

Spede-elokuvassa nähdään myös Vesa-Matti Loiria näyttelevä Aku Sipola, Pirjo Pasasta näyttelevä Minka Kuustonen, Simo Salmista näyttelevä Mikko Töyssy ja Ere Kokkosta näyttelevä Joonas Nordman. Elokuva saa ensi-iltansa 22. syyskuuta 2023.