Kuohkean munakokkelin salaisuus – muutama ruokalusikallinen riittää

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Haaveiletko maailman kuohkeimmasta ja herkullisimmasta munakokkelista? Unohda maito. Lisää munien sekaan sen sijaan liraus kivennäisvettä tai vichyä.

Saat aikaan kevyen munakokkelin, joka on niin kuohkea, että hämmästyt. Pane yksi ruokalusikallinen hiilihapotettua vettä kahta munaa kohden. Salaisuus on kuplissa, jotka laajenevan pannulla munien seassa. Munat paistetaan sen jälkeen normaalisti kokkeliksi tai vaihtoehtoisesti munakkaaksi.

Munaseos kannattaa vispata huolellisesti ennen paistamista. Jos haluaa pröystäillä, niin munakkaan voi paistaa myös pelkästään keltuaisista ja valkuaiset säästyvät esimerkiksi leivontaa varten. Hiilihapotettua vettä voi käyttää myös letuissa lisäämässä kuohkeutta ja antamassa herkulliset pitsireunat.