Big Brother loppuu Suomessa? Tulevaisuus hämärän peitossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Big Brother Suomi -ohjelmaa on esitetty Nelosella vuodesta 2019 lähtien. Nyt realitysarjan tulevaisuus vaikuttaisi kuitenkin olevan vaakalaudalla tai ainakin avoin, sillä se ei ole mukana Nelosen syksyn ohjelmistossa.

Nelosen kotimaisen viihteen päällikkö Mirko Baas kertoi Nelosen syksyn 2023 webinaaritallenteella Big Brotherin hyvän puolen olevan se, että se tulee joka ilta suorana lähetyksenä. Baasin mukaan kääntöpuolena on kuitenkin se, että katsojatkin pysyvät samoina.

Big Brother Suomea tuottavan Endemol Shine Finlandin toimitusjohtaja Unne Sormunen kuitenkin torppasi huhut Big Brotherin loppumisesta Iltalehdelle. Hänen mukaansa ohjelma palaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana uudessa muodossa. Toistaiseksi tiedossa ei ole, mitä uudistus tuo mukanaan.

Big Brother Suomen edellisen, syksyllä 2022 esitetyn kauden finaalijakso keräsi lineaarisessa televisiossa noin 259 000 katsojaa. Määrä oli laskusuuntainen, sillä esimerkiksi syksyn 2020 kauden finaali keräsi television ääreen 432 000 silmäparia.