Meteoriitti putosi maahan – löytäjälle tarjotaan 25 000 dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jos haluaa osallistua tosielämän aarteenetsintään, kannattaa matkustaa piakkoin Yhdysvaltojen Mainen osavaltion tietämille. Alueelle on nimittäin pudonnut meteoriitti ja paikallinen museo tarjoaa avaruuskiven löytäjälle riihikuivaa 25.000 dollarin edestä.

Meteoriitti näkyi viime viikonloppuna tulipallona Mainen yllä. Se syöksyi alas, mutta vielä ei tiedetä minne. Mainen mineraali- ja jalokivimuseo tarjoaa 25.000 dollaria sille onnekkaalle, joka löytää avaruudesta pudonneen meteorin. NASAn tutka havaitsi taivaankappaleen juuri ennen lauantain puoltapäivää Yhdysvaltojen itärannikon aikaa, Miami Herald uutisoi.

NASAn mukaan meteoriitti törmäsi maahan lähellä Kanadan rajaa. Mikäli haluaa netota sievoisen summan rahaa, tulee kivinäytteen painaa vähintään yhden kilogramman verran ja sen aitous tutkitaan. Museossa on verkkosivustonsa mukaan maailman suurin meteoriittikokoelma.