Voiko olla totta? Olkiluoto 3 aloittaa säännöllisen sähköntuotannon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen surkuhupaisin ydinvoimalahanke Olkiluoto 3 aloittaa säännöllisen sähköntuotannon ensi viikon maanantaina. Voimala aloittaa toimintansa 14 vuotta myöhässä. Kolmosreaktion piti käynnistyä ensimmäisen kerran vuonna 2009, mutta nyt siitä on tullut suomalaisten keskuudessa jo hupailun aihe.

Joissakin kaveriporukoissa on lyöty vetoa siitä, koska Olkiluodon tuorein ydinvoimala käynnistyy. Pessimistit ovat uskoneet, että suomalaisten annetaan rypeä energiakriisissä tovin, kunnes reaktorit voidaan nasauttaa vihdoinkin käyntiin ilman tuuletin-, jäähdytin-, verkko-, sylinteri-, laakeri- tai muita huolto-ongelmia.

– Paineistimen venttiiliasemien huollot on nyt saatu tehtyä, joten käyttöönottoa voidaan jatkaa. Edessä ovat viimeiset kokeet ennen säännöllisen sähköntuotannon aloittamista, tuotantojohtaja Marjo Mustonen totesi kuukausi sitten.

Olkiluodosta tuotetaan noin 30 prosenttia Suomen sähköstä.