Perheen kadonnut koira löytyi – vaelsi 240 kilometriä jäätä pitkin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden ikäinen australianpaimenkoira on päätynyt melkoiselle seikkailulle Alaskassa. Koira oli päätynyt harhailemaan satojen kilometrien matkan meren pinnalle muodostunutta jäätä pitkin..

Mandy Iworrigan oli vierailemassa lapsineen St. Lawrencen saarella sijaitsevassa Savoonga-kylässä. Vierailun aikana perheen kaksi koiraa, Starlight ja Nanuq, katosivat. Starlight löydettiin elävänä kaksi viikkoa myöhemmin 60 kilometrin päästä, mutta australianpaimenkoira Nanuq oli edelleen kadoksissa.

Noin viikkoa myöhemmin Iworrigan sai The Guardian -lehden mukaan kuulla yllättäviä uutisia. Mantereen puolella oli nähty harhailemassa Nanuqin kuvaukseen sopiva koira. Nanuq oli vaeltanut 240 kilometrin matkan St. Lawrencen saarelta manner-Alaskan rannikolle jäätä pitkin.

Perhe oli onnellinen saatuaan rakkaan koiransa takaisin. Nanuqin jalka oli turvonnut ja siltä löydettiin puremajälki, jonka epäillään olleen hylkeen, ahman tai jopa jääkarhun aiheuttama. Lemmikki oli kuitenkin muuten hyvässä kunnossa koettelemuksen jäljiltä.