Pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä – pilkkijöitä pelastettiin vedestä Lappeenrannassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevät etenee täyttä vauhtia, minkä vuoksi jäillä kannattaa liikkua varoen. Jäät voivat olla erittäin heikkoja eri puolilla maata, kuten Lappeenrannassa jouduttiin huomaamaan keskiviikkona.

Kaksi pilkkijää putosi jäihin noin 30 metrin päässä rannasta Luukkaanniemessä iltapäivällä. Pelastuslaitoksen pintapelastajat pelastivat henkilöt laiturille ensihoitajien tarkistettavaksi. Jäällä oli myös kolmas henkilö, joka Pelastuslaitoksen mukaan haettiin pois lisäonnettomuuksien välttämiseksi.

Pilkkijät välttyivät vakavilta loukkaantumisilta, mutta he olivat kylmissään ja väsyneitä. Etelä-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa jäiden voivan olla nyt heikkoja, vaikka ne saattaisivatkin näyttää kestäviltä. Myös Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH varoittaa petollisista kevätjäistä.

– Jään paksuus ei enää kerro sen turvallisuudesta. Jään heikkeneminen voimistuu sen jälkeen, kun lumi on sulanut päältä pois ja lumea tummempi jään pinta imee auringonsäteitä ja lämpöä. Jää haurastuu ja puikkoontuu, jolloin monikymmensenttinenkin jää voi pettää alta, SUHin viestintäasiantuntija Niko Nieminen varoittaa tiedotteessa.