Kuningas Charlesin kruunajaisten kunniaksi uusi emoji

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Britannian kuningas Charlesin kruunajaiset järjestetään 6. toukokuuta Westminster Abbeyssa. Tapahtumaa juhlistetaan paitsi paikan päällä ja eri puolilla Britanniaa, myös internetissä. Kruunajaisia varten on luotu jopa uusi emoji.

Emoji esittää Britannian kruununjalokiviin kuuluvaa Pyhän Edvardin kruunua. 1600-luvulla valmistettu kruunu tullaan pukemaan Charlein päähän kruunajaisissa. Kullasta valmistettua päähinettä koristavat sadat jalokivet.

Kuninkaallisen perheen virallisella Twitter-tilillä julkaistiin kuva emojista. Samalla neuvottiin, kuinka sitä käytetään twiiteissä. Emoji ilmestyy automaattisesti näkyviin Twitter-julkaisussa, jossa on #Coronation, #CoronationConcert, #TheBigHelpout, #CoronationWeekend tai #CoronationBigLunch -tunniste.

Charlesin kruunajaiset ovat Britannian ensimmäiset 2000-luvulla, ja kyseessä on ensimmäinen kerta kun kruunajaisia varten luodaan emoji. Viime vuonna vietettyjä Kuningatar Elisabet II:n platinajuhlia varten lanseerattiin kuitenkin jo kruunua kantavaa corgia esittänyt emoji.