Elon Musk Twitterin historiasta: ”Johdettiin kuin aktivistijärjestöä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Twitterin toimitusjohtaja Elon Musk sanoi suorat sanat omistamansa sosiaalisen median eli Twitterin aiemmasta omistuksesta. Musin mukaan toiminnassa oli älyttömästi ylimääräisiä tapoja, jotka olivat muotoutuneet puhtaasti mielipiteiden pohjalta. Toimintaa ohjattiin aktivistijärjestön tavoin.

Fox News -juontaja Tucker Carlsonin haastattelussa Musk paljasti, että Twitterin ostamisen jälkeen hän oli luopunut 80 prosentista sen henkilöstöstä. Syy oli se, että hän ei ollut huolissaan käyttäjien sensuroinnista, joten hän ei myöskään tarvinnut sen suorittamiseen valtavaa väkimäärää. Ihmisiä ei ollut tarve vaientaa, sillä jokainen mielipide on yhtä tärkeä. Twitter halusi klikkejä ja arvotti sen perusteella mediajuttuja – vaikka uutisen sisältö ei olisi ollut edes totta.

– Jos et yritä johtaa jonkinlaista puolueellista aktivistijärjestöä, etkä ehkä myöskään välitä niin paljon sensuurista, joten voit todella päästää irti lukuisista työntekijöistä, Musk nyökkäsi ja sanoi, että Twitterissä oli järjetön määrä ylimääräistä henkilökuntaa, jolle ei ollut enää virkaa aidommassa ja vapaammassa keskustelukulttuurissa.

– Uuden Twitterin tavoitteena on olla mahdollisimman reilu ja tasapuolinen. Se ei siis suosi minkäänlaista poliittista ideologiaa.

– Esimerkiksi Facebookin Zuckerberg käytti 400 miljoonaa dollaria demokraattien tukemiseen. Kuulostaako se sinusta puolueettomalta?, Musk kysyi, ja myönsi itsekin äänestäneensä Yhdysvaltojen viimeisimmässä presidentinvaalissa demokraatteja, mutta arvostavansa silti puolueetonta maaperää keskustelulle.