Nainen vietti 500 päivää luolassa – ei tiennyt Venäjän hyökkäyksestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuorikiipeilijänä kunnostautunut espanjalaisurheilja Beatriz Flamini on suorittanut mielen ja kehon lujuutta koetelleen haasteen. Hän vietti 500 vuorokautta yksin Etelä-Espanjassa sijaitsevassa luolassa 70 metrin syvyydessä.

Flamini vetäytyi luolaan 21. marraskuuta 2021. 50-vuotiaan naisen tavoitteena oli selvittää, mikälaisia psyykkisiä ja fyyisisiä vaikutuksia äärimmäisestä eristäytymisestä olisi. Flaminia seurasi joukko Almerian, Granadan ja Murcian yliopistojen tutkijoita, jotka eivät kuitenkaan olleet yhteydessä häneen.

Flaminin aika luolassa kului lukemisen, kirjoittamisen, piirtämisen, kuntoilun ja kutomisen parissa. Hän ehti lukemaan maan alla yhteensä 60 kirjaa. Hän myös kokemuksestaan videoita tulevaa dokumenttia varten.

Urheilija kertoi tiedotteessa hukanneensa ajantajun ensimmäisten kahden kuukauden jälkeen. Kun Flaminia tultiin hakemaan luolasta, luuli hän aikaa kuluneen vain 160-170 vuorokautta. Kokemuksen pahimpana tilanteena urheilija pitää sitä, kun luolaan hyökkäsi valtava kärpäsparvi, joka peitti hänet täysin.

– Välillä minulla oli vaikeita hetkiä, mutta välillä puolestaan erittäin kauniita hetkiä. Molempia mahtui niihin 500 päivään, jotka vietin omistautuneena luolassa asumiselle, Flamin kuvaili The Guardian -lehden mukaan.

Flaminin mukaan hän koki luolassa toisinaan äänihallusinaatioita, joita pitkien aikojen viettäminen hiljaisuudessa voi aiheuttaa. Luolasta ulos päästyään urheilijan ensimmäisenä ajatuksena oli mennä suihkuun.