Seiska: Johanna Tukiainen tuomittiin kolmesta rikoksesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisen kohukaunotar Johanna Tukiaisen elämä oli hetken seesteisempää, kunnes nainen erosi lapsensa isästä. Perhe-elämän myllerrys toi mukanaan kasan ongelmia, ja lopulta hän menetti tyttärensä Isabell Tahirin huoltajuuden Ruotsin kamarioikeuden päätöksellä muun muassa päihteiden käytön vuoksi.

Sosiaaliviranomaiset eivät ehtineet panna huostaanottoa käytäntöön, kun Johanna Tukiainen kaappasi tyttärensä väliaikaisena huoltajana toimineelta äidiltään, Marja Tukiaiselta. Pakomatka päättyi Ranskaan. Nyt Johanna Tukiainen on ollut oikeuden edessä syytettynä ennen pakomatkaa tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa hän väänsi äitiään Marja Tukiaista nenästä. Lisäksi häntä syytettiin lapsirauharikoksesta ja virkamiehen vastustamisesta, Seiska uutisoi.

Tukiaiselle vaadittiin vankeusrangaistusta. Tukiainen tuomittiin jo viime vuoden lokakuussa törkeästä lapsikaappauksesta ja hänet määrättiin valvontarangaistukseen sekä psykiatriseen hoitoon. Tukiainen todettiin syylliseksi kaikkiin käsittelyssä olleeseen syytekohtaan, mutta hän ei saanut lisärangaistusta aiemman valvontarangaistuksen lisäksi. Hän joutuu kuitenkin maksamaan äidilleen ja tyttärelleen sakkoja yhteensä noin 2.000 euroa.