Grillikausi on alkanut – nämä ideat nostavat tarjoilusi uudelle tasolle

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset grillaavat perinteisesti makkaraa, maissia, herkkusieniä ja uutuutena ovat tulleet grillattujen kasviksien kylkeen käristetyt hedelmät. Jos haluaa nostaa grillitarjoilujen tason korkeammalle, kannattaa kokeilla repertuaarin laajentamista.

Juomiin panostaminen on muutakin kuin erikoisoluen ostamista. Kokeile erilaisia jäähiledrinkkejä tai valmista grilli-iltaa varten hedelmäistä sangriaa. Lisää juomiin yrttejä ja oikeita hedelmiä tuomaan kesän makua. Grillimätön kylkeen on järkevä valmistaa kevyehköjä alkupaloja, kuten vihannestikkuja jugurttidipillä tai vesimeloni-feta-tikkuja. Salaattien tulee puolestaan olla suuressa kulhossa ja sitä on oltava riittävästi.

Grillissä voi valmistaa tacoja, lohiburgereita, foliokääreessä kypsytettyä parsaa ja kanaa, jalopenolla ja avokadolla maustettua juustopastaa tai vaikkapa järvikalaa sitruunamajoneesilla. Jälkiruoaksi tehdään kaurahyvettä persikoiden ja vaniljajäätelön kera. Kaurahyve valmistetaan grillissä folionyytteihin käärittynä siten, että persikat lämpiävät samassa paketissa.