Poliisi ratsasi moottoripyöräkerhon tilat Varkaudessa – muhkea saalis huumeita ja aseita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa esiintyvä rikollisjengien toiminta on monen onneksi pienimuotoista verrattuna esimerkiksi naapurimaahamme Ruotsiin. Poliisi on kuitenkin tehnyt sitkeästi työtä rikollisorganisaatioiden kitkemiseksi Suomesta ja nyt kohteena on ollut Varkaudessa toimiva Diablos MC Warkaus.

Aikuisten miesten kerhossa on suoritettu tähän mennessä tehdyn esitutkinnan perusteella laittomuuksia. Poliisi suoritti jengin kerhotiloihin yllätysratsian 30. maaliskuuta, eikä saalis jäänyt laihaksi. Ratsia oli osa tehostettua huumausainevalvontaa.

– Kerhoon ja sen toimintaan liittyneiden etsintöjen yhteydessä poliisi löysi sarjatuliaseen ja muita aseita, runsaasti näihin aseisiin käyviä patruunoita sekä vähäisiä määriä huumausaineita, jotka olivat pääasiassa amfetamiinia ja marihuanaa sekä dopingaineita, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisi otti kiinni yhteensä kahdeksan henkilöä, jotka olivat joko kerhon jäseniä tai kerhoon jollakin muulla tavalla liittyviä henkilöitä. Kaikki kiinniotetut henkilöt on päästetty vapaaksi. Epäiltyjä rikoksia tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena, huumausainerikoksena, törkeänä ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikoksena. Esitutkinta jatkuu.

– Poliisin tehostettu huumausainevalvonta Varkaudessa alkoi viime vuoden kesäkuun alussa. Tähän mennessä on paljastunut yhteensä 48 törkeää ja perusmuotoista huumausainerikosta.

Poliisi on takavarikoinut tehovalvonnan yhteydessä amfetamiinia yhteensä yli 200 grammaa, marihuanaa yli 120 grammaa sekä vähäisiä määriä kokaiinia, LSD:tä ja huumausaineeksi luokiteltavia lääkeaineita, muun muassa Subutexia.