Alec Baldwinin syytteestä luovuttiin – ainakin toistaiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Alec Baldwinia vastaan nostettiin taannoin syyte kuolemantuottamuksesta. Taustalla oli lokakuussa 2021 Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtunut onnettomuus. Baldwin oli ampunut vahingossa kuoliaaksi kuvaajan aseella, jossa piti olla paukkupatruuna.

Nyt Baldwinia vastaan nostetuista rikossyytteistä on luovuttu, uutisoi CNN. Erikoissyyttäjien mukaan tapauksessa tarvitaan lisätutkimuksia. He tosin kertoivat, että syyte Baldwinia vastaan voidaan nostaa myöhemmin uudelleen.

– Olemme tyytyväisiä päätökseen luopua Baldwinia vastaan nostetusta syytteestä. Kannustamme suorittamaan asianmukaista tutkimusta tämän traagisen tapahtuman faktoista ja olosuhteista, Baldwinin asianajajat kuvailivat tiedotteessa New York Post -lehdelle.

Elokuvan aseiden turvallisuudesta vastannutta Hannah Gutierrez-Reediä vastaan nostettiin niin ikään syyte kuolemantuottamuksesta. Häneen kohdistuvasta syytteestä ei ole luovuttu.

Kuvauspaikalla New Mexicon Santa Fessä tapahtuneessa onnettomuudessa Baldwin laukaisi aseen harjoitellessaan sen käyttöä. Ase oli ladattu paukkupatruunoiden sijaan oikea luoti, joka surmasi kuvaaja Huthinsin ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa. Ruste-elokuvan kuvausten on määrä jatkua lähiaikoina.