LK: Kouluruoasta löytyi hyönteisiä Rovaniemellä

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Rovaniemellä sijaitsevassa peruskoulussa tarjoillusta ruoasta löytyi torstaina ikävä yllätys. Nuudeleiden joukosta paljastui hyönteisiä ja niiden toukkia. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Rovaniemen Korkalovaaran peruskoulussa tarjoiltiin torstaina lounaaksi jauhelihakastiketta ja keitettyjä perunoita. Perunat loppuivat puolenpäivän aikoihin, jolloin niiden tilalle tuotiin nuudeleita. Jossain vaiheessa ruokailua nuudeleiden seasta löydettiin hyttysen näköisiä hyönteisiä ja toukkia.

Noin 40 oppilasta oli ehtinyt syömään nuudeleita ennen kuin asia tuli ilmi. Asiasta tiedotettiin oppilaiden vanhemmille Wilma-viestillä. Rovaniemen kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden päälikkö Hajnalka Kiss-Herttuan mukaan ötököistä ei todennäköisesti aiheudu terveyshaittoja, sillä nuudelit oli kypsennetty.

Nuudelit olivat saapuneet koululle tukusta noin viikkoa aikaiemmin. Kaupunki on ohjeistanut myös muita keittiöitä tarkastamaan nuudelit hyönteisten varalta.