Twitter poisti megatähdiltä vahvistetun tilin siniset merkit – näin julkkikset reagoivat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Twitter on tehnyt alustalleen suuria muutoksia, jotka otettiin käyttöön torstaina. Näkyvimpänä asiana ainakin monille supertähdille oli se, että heidän hallussaan pitkään olleet siniset vahvistetun tilin merkit poistuivat heidän käyttäjänimiensä vierestä.

Aiemmin sininen merkki oli Twitterissä käyttäjillä, jotka olivat merkittäviä toimijoita alallaan, isoja yrityksiä, virallisia tahoja tai suuren yleisön seuraamia julkkiksia. Nykyään sinisen vahvistetun tilin merkin saa käyttöönsä vain maksamalla kuukausittaista tilaajamaksua.

Twitter Blue -tilaajana käyttäjä maksaa kuukausittain kahdeksan dollaria, jota vastaan saa käyttäjänimensä viereen näkyviin sinisen merkin. Julkkikset ovat suhtautuneet tähän muutokseen ihmetellen ja lähinnä pilke silmäkulmassa.

Halle Berry jakoi itsestään videon, jossa hän heiluttaa yleisölle saapuessaan keskusteluohjelman vieraaksi. ”Minä, kun ilmestyn tänne ilman vahvistetun tilin merkkiäni”, Halle Berry vitsailee. ”Sinistä check-merkkiä tai ei, tiedän, että fanini silti tsekkaavat”, Ciara kirjoitti. Tähän eräs jo kommentoikin, että luuli Ciaran tilin olevan väärennetty tai fanien perustama, koska siitä puuttui sininen merkki.

Artisteista muun muassa Taylor Swift, Rihanna ja Miley Cyrus maksavat kuukausittaista maksua pitääkseen sinisen merkkinsä. Mashable-sivuston mukaan Twitterin noin 250 miljoonasta käyttäjästä vain noin 600.000 käyttäjää on siirtynyt Twitter Blue -tilaajiksi. Alle viisi prosenttia noin 420.000 aiemmin vahvistetusta käyttäjästä on siirtynyt maksamaan pitääkseen merkkinsä.