Kiovan taivaalla outo välähdys – Nasa sulki pois teorian pudonneesta satelliitista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa todistettiin keskiviikkoiltana erikoista valoilmiötä. Noin kello 22 paikallista aikaa taivaalla nähty kirkas välähdys herätti levottomuutta sodan keskellä olevassa maassa.

Ukrainan ilmavoimat ei usko, että ilmiössä olisi ollut kyse Venäjän ilmahyökkäyksestä. Viranomaiset epäilivät välähdyksen aiheutuneen Nasan satelliitista, jonka on odotettu putoavan lähipäivinä. The Guardian -lehden mukaan Nasa on kuitenkin tiedottanut satelliittinsa olleen tapahtumahetkellä edelleen kiertoradalla.

Ukrainan ilmavoimat on sittemmin kertonut epäilevänsä, että välähdys olisi voinut olla meteoriitin aiheuttama. Ilmiö herätti runsaasti huomiota ja spekulaatiota sosiaalisessa mediassa. Ilmavoimat joutui puuttumaan meemeihin, joissa aiheuttajaksi epäiltiin ufoa.

– Vaikka meemit lentävissä lautasissa huvittavat sosiaalisessa mediassa… Olkaa kilttejä, älkääkä käyttäkö ilmavoimien virallista tunnusta meemejä tehdessänne, Ukrainan ilmavoimat twiittasi.