Tarkkana veroilmoituksen kanssa – työmatkoja voi vähentää verotuksessa aiempaa enemmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verohallitus kehottaa tarkistamaan esitäytetyn veroilmoituksen. Kodin ja työpaikan välisen matkan kuluja voi vähentää viime vuoden verotuksessa aikaisempaa enemmän.

Matkakuluvähennyksen enimmäismäärä nousi viime vuonna väliaikaisesti. Matkakuluvähennystä voi hakea maksimissaan 8 400 euroon asti. Aiemmin raja oli 7 000 euroa.

– Jos saa täyden 8 400 euron matkakuluvähennyksen aikaisemman 7 000 euron sijaan, taloudellinen hyöty on noin 500–600 euron luokkaa aikaisempaan verrattuna. Vähennyksestä koituvaan tarkkaan rahalliseen hyötyyn vaikuttavat kuitenkin henkilön tulot ja muut vähennykset, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Pyry Ilmarinen tiedotteessa.

Matkakuluvähennyksen väliaikaisesta korotuksesta hyötyy arviolta 600 000 työntekijää. Hyöty on keskimäärin 240 euroa. Vähennyksen omavastuu on 750 euroa, joten sitä pienempiä matkakuluja kannata ilmoittaa.

Esitäytetyn veroilmoituksen tarkistaminen ja täydentäminen onnistuvat Verohallinnon mukaan helpoiten OmaVerossa. Esitäytetyn veroilmoituksen yleisimmät määräpäivät ovat 9., 16. ja 23. toukokuuta.