Maailman upein konserttisali? Las Vegasin MSG Sphere vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarinen yhtye U2 nousee syyskuussa lavalle, jollaista ei ole ennen nähty. Samalla luodaan kokonaan uudenlainen konserttikokemus korkean teknologian avulla. Paikka on maapallon muotoinen ja sijaitsee Las Vegasissa.

U2 isännöi syyskuussa alkavaa viiden yön erikoisesityskiertuetta The Venetian -hotellin isännöimässä MSG Spheressa. Kyseessä on huippuluokan audiovisuaalinen järjestelmä, joka on suunniteltu luomaan tunnelmaa henkilökohtaisesti jokaiselle konserttikävijälle erikseen.

Kyseessä on musiikkimaailman planetaario, jossa luodaan elämyksiä suoraan katsojan edessä, vaikka istumapaikka sijaitsisi korkeimmalla piippuhyllyllä.

– Olemme todella innoissamme. En malta odottaa, että saamme olla osa kaikkea tätä, U2-yhtyeen kitaristi David Howell Evans, taiteilijanimeltään The Edge, kertoo Associated Pressille.