Helsinki varautuu Vappuun sadoilla puistokäymälöillä – kuoharipullojen palauttajille leffalippuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vappua juhlitaan sunnuntaina 30. toukokuuta. Helsingissä vappuriehuihin valmistaudutaan muun muassa varustamalla keskustan puistot käymälöillä. Myös jätteen kierrätykseen pyritään kannustamaan.

Helsingin kekustan puistoihin tulee 212 käymälää ja 53 pisoaaria. Vapun aattona paikoilleen tulevista vessoista 18 on invavessoja. Vessoja tulee löytymään muun muassa Kaivopuistosta, Meripuistosta, Rautatientorilta, Kaisaniemen puistosta, Ruttopuistosta ja Sinebrychoffin puistosta.

Kaivopuistosa järjestetään perinteinen kuohuviinipullojen keruu. 20 kuohuviinipulloa palauttavat saavat ilmaisen elokuvalipun. Ison Puistotien keskivaiheilla ja Kaivopuiston leikikentällä sijaitsevat pullonkeruupisteet tunnistaa korkeista pystybanderolleista.

Kaivopuistossa myös kokeillaan ensi kertaa jätteiden lajittelua. Puistossa on juhlijoita varten kolme kierrätyspistettä biojätteet, muovin, kartongin ja lasin kierrätystä varten. Kertakäyttögrillien hiilet ja muu kytevä jäte tulee laittaa niille varattuihin peltitynnyreihin.