Näitkö unta linnuista? Tätä se tarkoittaa unenien tulkinnan mukaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toisinaan ihminen näkee unessa runsaasti toisintoja kuluneesta päivästään, mutta yhtä usein unessa esiintyy odottamattomia asioita. Hereillä ollessa saattaa pohtia, mistä unet kumpuavat ja mikä merkitys tietyllä asialla on ollut alitajunnassa. Esimerkiksi unessa esiintyville linnuille on mielletty runsaasti symboliikkaa.

Lintua pohdittaessa on muisteltava, oliko se unessa kesytetty vai villi, lensikö se, oliko se sylissä vai oliko se levossa. Myös linnun väri voi olla tärkeä. Lentävä lintu symboloi vapautta, se edustaa itsenäisyyttäsi ja voimaasi. Jos lintu on pieni tai esimerkiksi lentokyvytön, saattaa se kertoa itsetunto-ongelmista tai epäilyistä.

Lentävän linnun täydellinen vastakohta on häkissä oleva lintu. Yleensä unissa olevat linnut nähdään hyvinä enteinä, mutta häkkilintu edustaa yleensä sorron, toivottomuuden ja epävarmuuden teemoja. Se voi tarkoittaa yksinäisyyttä. Kädessä oleva lintu merkitsee onnea, ja laulava lintu rakkaudenkaipuuta.