Nastarenkaista sakottaminen alkoi Helsingissä – muu Suomi seuraa perässä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tieliikennelain mukaan talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja tarvittaessa muulloinkin kelin niin edellyttäessä. Nastarenkaiden käytöstä on tyypillisesti alettu sakottamaan Helsingissä toukokuun alusta lähtien, vaikka virallista alkamispäivää ei laissa ole.

Tänä vuonna nastarenkaiden käytöstä on alettu antamaan liikennevirhemaksuja hieman tavanomaista aiemmin. Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kirjoitti Twitterissä nastarenkaiden kohdennetun valvonnan alkavan perjantaina 28. huhtikuuta.

Perusteettomasta nastarenkaiden käytöstä Helsingin seudulla seuraa 100 euron liikennevirhemaksu. Valvonnassa käytetään tapauskohtaista harkintaa. Nastrenkaiden käyttö voidaan ainakin periaatteessa vielä joissain tapauksissa hyväksyä, jos autolla on lähdössä pohjoiseen.

Nastrenkaista sakottaminen aloitetaan Suomessa yleensä porrastetusti. Etelässä säät ovat olleet jo pidemmän aikaa keväisiä. Kuitenkin esimerkiksi Lappiin on ennustettu vielä vapun allakin lumi- ja räntäsateita.