Saimaan 43 kilometrinen kanava avataan – purjehduskausi alkaa vapun jälkeen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saimaan kanavaa pitkin päästään jälleen purjehtimaan toukokuun alusta alkaen. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan kanava avataan liikenteelle heti vapun jälkeen, tiistaina 2. toukokuuta.

Saimaan kanava on purjehduskauden aikana avoinna alusliikenteelle ympärivuorokautisesti. Purjehduskauden on määrä kestää 31. joulukuuta 2023 sakka. Kauden kestoa saatetaan kuitenkin muuttaa jääolosuhteiden kehittymisen mukaisesti.

Saimaan kanava on 43 kilometriä pitkä. Lähes puolet Saimaan kanavasta sijaitsee Venäjältä kansainvälisellä, eduskunnan hyväksymällä sopimuksella vuokratulla alueella. EU:n ja Venäjän vastaiset pakotteet eivät estä pakotesääntelyn mukaisesti tapahtuvaa liikennöintiä.