Luonnonvesissä uiminen on upea harrastus – näin onnistut siinä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Avovesiuinnin kouluttaja ja intohimoinen uimari Päivi Pälvimäki rakastui vesimaisemiin lapsena Päijänteen rannalla ja oppi hyvän uintitekniikan nuoruuden kilpauintiharrastuksessaan. Aikuisena hän innostui avovesiuinnista ja talviuinnista, ja uintiretkeilystä tuli hänen intohimoinen harrastuksensa. Nyt hän on julkaissut uuden opaskirjan, Uintiretkellä avovesissä.

– Uinnista on Suomessa ilmestynyt hyvin vähän kirjallisuutta, varsinkin siihen nähden, kuinka suosittu harrastus se eri muodoissaan on. Tuntui, että luonnonvesissä uimisesta olisi ollut sanottavaa kolmen kirjan verran. Kirjalla haluan rohkaista ihmisiä uimaan erilaisissa luonnonvesissä, uimaan pidempiä matkoja avovesissä ja nauttimaan upeasta vesi- ja rantaluonnostamme, kertoo teoksen kirjoittaja Pälvimäki.

Merkittävä osa kirjasta koostuu uintiretkikohteiden ja -reittien vinkeistä karttoineen. Kirjan omatoimiset uintireitit sijaitsevat eri puolilla Suomea, ja ne vievät retkille kirkkaisiin vesiin, syviin järviin, kalliomaalausten äärelle ja muihin historiallisiin ja kulttuurikohteisiin.