Retkiruokailun teemapäivä kansallispuistossa – Eräkokkauksen SM-kisat paljastaa trangiakeittiön salat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Espoossa Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Juhlavuotta vietetään toiminnallisilla teemapäivillä. Toukokuun ensimmäinen lauantai sujahtaa retkiruoka-aiheen parissa.

Luvassa on Eräkokkauksen SM-kisat, lettukoulu, villiyrttiretki, retkiruokaluento sekä Haltian monipuolinen muu tarjonta saunoineen ja näyttelyineen. Joka kuukauden ensimmäinen lauantai on Retkilauantai. Tapahtumat soveltuvat kaikenikäisille Suomen luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille. Retkiruoka-aiheinen lauantai järjestetään 6. toukokuuta.

– Mennään ulos syömään -päivän aikana opit käyttämään villiyrttejä retkiruoanlaitossa ja osaat laittaa entistä maukkaampia ja monipuolisempia ruokia retkilläsi. Opit helpottamaan retkiesi herkutteluhetkiä hyödyntämällä erilaisia varusteita – esimerkiksi ruokatermosta tai retkikeitintä – kätevänä vaihtoehtona perinteiselle avotulelle Retkietiketin mukaisesti, Suomen luontokeskus Haltiasta luvataan.