Suomalaiselokuva Sisu menestyy Yhdysvalloissa – nousi 10. katsotuimmaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalmari Helanderin ohjaama toimintaelokuva Sisu on herättänyt innostusta niin Suomessa kuin maailmallakin. Jo ennakkoon ylistäviä arvosteluja ja kommentteja Yhdysvalloissa kerännyt elokuva on noussut maan elokuvateattereissa katsotuimpien nimikkeiden joukkoon.

Sisu sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa perjantaina 28. huhtikuuta. Elokuva oli Box Office Mojo -sivuston mukaan ensi-iltaviikonloppunsa 10. katsotuin elokuva teattereissa. Lipputuloja se keräsi noin 3,25 miljoonan dollarin edestä. Sisun ensi-iltaviikonlopun sijoitus Yhdysvalloissa on merkittävä.

Englanniksi tekstitettyjen ja paikalliselle yleisölle tuntemattomien näyttelijöiden tähdittämien elokuvien menestys ei ole maassa aivan läpihuutojuttu. Viikonlopun katsotuimpien elokuvien listan kärkisijoilla oli suuren yleisön suosikkeja ja jatko-osia, kuten Super Mario Bros. Movie, Evil Dead Rise ja John Wick: Chapter 4. Jorma Tommilan, Aksel Hennien ja Mimosa Willamon tähdittämä Sisu sai Suomen ensi-iltansa tammikuussa. Suomessa elokuva on vetänyt teattereihin 150 000 katsojaa.