Italialaiset valitsivat Euroopan 50 parasta pizzeriaa – Suomesta mukana kolme ravintolaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialaiselle 50 Top Pizza -listalle valitaan vuosittain Euroopan parhaat pizzeriat Italian ulkopuolelta. Tuoreimmalle top 50 -listalle on mahtunut peräti kolme suomalaista ravintolaa.

Suomalaisravintoloista listan kärkeen nousi helsinkiläinen Forza, joka on sijalla seitsemän. Helsinkiläinen ravintola Luca on listan sijalla 31. Turkulainen Pizzeria 450°C on puolestaan listan sijalla 35.

Euroopan parhaaksi pizzeriaksi valittiin Espanjan Barcelonassa sijaitseva Sartoria Panatieri. Toiselle sijalle kohosi Tanskan Kööpenhaminassa sijaiteva Bæst ja kolmanneksi Englannin Lontoossa toimiva 50 Kalò. Kärkiviisikossa olivat myös Itävallan Wienin Via Toledo Enopizzeria ja Saksan Fürthin Pizza Zulù.

Kärkikymmenikköön tänä vuonna kohonnut helsinkiläinen Forza oli vielä viime vuonna listan sijalla 22. Koko listan Euroopan parhaista pizzerioista näet 50 Top Pizzan sivuilla.