Unelmoitko minimalistisesta vaatekaapista? Tällä keinolla voit onnistua

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni haaveilee siistimmästä vaatekaapista ja selkeämmästä henkilökohtaisesta tyylistä, mutta ei tiedä mistä aloittaa. Tämä on yksi syy varmasti siihen, minkä vuoksi YouTubessa on alkanut kasvattamaan suosiotaan moni kanava, joissa ihmisiä opastetaan minimalistiseen sisustukseen, vaatetyyliin sekä elämäntapaan.

Hannah Louise Poston teki kuukauden mittaisen kokeilun, jossa hän poisti vaatekaapistaan kaikki vaatteet, joissa oli kuvioita, näkyviä logoja, urheiluvaatemaisia yksityiskohtia tai ne olivat väriltään kirkkaita. Hän jätti vaatekaappiin vain vaatteet, jotka olivat yksivärisiä, neutraaleja, malliltaan perusvaatteita tai denimiä. Kuviollisista vaatteista vain hyvin hienovaraiset saivat jäädä.

Vaatekaapin siivoamisen ja vaatteiden karsimisen jälkeen Hannah Postonille tuli todella hyvä olo. Vaatteiden yksinkertainen väripaletti miellytti silmää ja vaatteista luopuminen tuntui hyvältä saavutukselta. Aluksi uusi vaatekaappi tuntui kuitenkin siltä kuin hän olisi pukeutunut jonkun muun vaatteisiin. Nainen myös huomasi kokoavansa yhteen asuja, joita hän ei ikinä aiemmin valinnut kaapistaan.

Kuukauden aikana nainen huomasi pitävänsä vaatekokoelmansa rauhallisesta energiasta ja siisteydestä. Hän myös huomasi, että asun valitseminen oli helpompaa kuin aiemmin ja hän koki olevansa tyylikäs. Poston teki vähemmän heräteostoksiakin koska uusien vaatteiden ostamisen halu oli vähentynyt huomattavasti.