Keksijä loi oluella toimivan moottoripyörän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Minnesotassa Yhdysvalloissa asuva Ky Michaelson on tullut tunnetuksi epätavallisista keksinnöistään. Hän on valmistanut muun muassa suihkumoottorilla varustetun kahvinkeittimen. Hänen tuorein luomus on olutkäyttöinen moottoripyörä.

Michaelsonin poikansa kanssa autotallissa valmistamassa moottoripyörässä on perinteisen polttoainemoottorin tilalla 53 litran oluttynnyri ja lämmityskierukka. Kierukka kuumentaa oluen 150-asteiseksi. Syntyvä tulistettu höyry saa moottoripyörän kulkemaan.

– Polttoaineen hinta nousee koko ajan. En juo alkoholia, joten en keksi oluelle parempaa käyttöä kuin polttoaineena toimiminen, Michaelson kertoi KMSP-TV-uutissivustolle.

Michaelson arvioi moottoripyörän maksiminopeuden olevan noin 240 kilometriä tunnissa. Suunnitelmissa on kokeilla sen tehokkuutta kiihdytysradalla. Keksijän mukaan moottoripyörää voitaisiin muokata käyttämään polttoaineena muitakin juomia.

– Polttoaineeksi kävisi mikä vain juoma. Se voisi olla Red Bullia. Se voisi olla kahvia. Ihan mitä vain. Mutta olutta, miksipä ei, keksijän Buddy-poika tuumasi.