Suomen väkiluku väheni kertarysäyksellä 2 000 ihmisellä – tästä se johtui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen väkiluku väheni keskiviikkona 10. toukokuuta kerralla noin 2 000 ihmisellä. Väkimäärän pienenemisen taustalla on vähemmän dramaattinen syy kuin saattaisi olettaa. Digi- ja väestöviraston mukaan väestöjärjestelmään on tehty muutos, jossa yli kaksi vuotta tietymättömissä olleiden henkilöiden kotikunnaksi on merkitty tuntematon.

Muutoksen myötä kyseiset henkilöt poistuvat Suomen väkiluvusta. 2 000 väkiluvusta poistetulla henkilöllä ei ole ollut tunnettua asuinpaikkaa 1. tammikuuta 2019 lähtien, ja joiden oleskelusta ei ole saatu tietoa sen jälkeen. Viraston mukaan kyse on siis käytännössä henkilöistä, jotka ovat muuttaneet pois Suomesta tekemättä maastamuuttoilmoitusta.

Väestöjärjestelmään kirjattujen henkilöiden ajatasainen lukumäärä näkyy Digi- ja väestöviraston osoitteessa dvv.fi ja Helsingin palvelupaikan valotaulussa. Väestötietojärjestelmään kirjattujen henkilöiden määrä on eri asia kuin Suomen virallinen väkiluku.