Matkoilla kannattaa varautua yllätyksiin – rauhallinen ja joustava mieli auttavat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Uuden tutkimuksen mukaan ainoastaan alle puolet amerikkalaisista matkailijoista tunsi, että heidän viimeisin lomansa vastasi täysin odotuksia. Tämä kävi ilmi kyselyssä, johon osallistui 2.000 viime vuonna kansainvälisen matkan tehnyttä yhdysvaltalaista.

Sosiaalinen media on ainakin osittain syyllinen, sillä 72 prosenttia matkustajista uskoo, että se vaikutti epärealistisiin odotuksiin matkailuun liittyen. Exodus Travelsin teettämässä ja OnePollin tekemässä kyselyssä tarkasteltiin vastaajien matkaodotuksia ja pohdittiin vinkkejä siitä, kuinka saada kaikki irti jokaisesta matkasta. Yli puolet matkailijoista myöntää selvinneensä pettymyksestään eivätkä antaneet sen vaikuttaa matkaansa.

Reissussa on aina varauduttava yllätyksiin. Ilman joustavaa ja rauhallista mieltä pettymys voi kasvaa liian suureksi. Matkailussa on kuitenkin yleensä tärkeintä kokea uusia asioita ja saada taukoa arjesta. Jos on kaavoihinsa kangistunut, ei reissaaminen ole välttämättä paras vaihtoehto hankkia elämyksiä.