Yle: Oulun Toripoliisin Käärijä-bolero varastettiin – sitten nähtiin yllättävä käänne

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisuissa hopeaa voittanutta Käärijää kannustettiin ympäri Suomea huikeilla tavoilla. Esimerkiksi Oulussa kaupungin kuuluisalle Toripoliisi-patsaalle puettiin perjantaina Käärijä-tyylinen vihreä bolero.

Käärijä-bolero kiinnosti myös pitkäkyntisiä, eikä termi tässä tapauksessa viittaa ainakaan todennäköisesti Loreeniin. Yle Uutisten mukaan Bolero katosi Toripoliisin yltä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Se oli kuitenkin palautettu paikoilleen maanantaina, tosin ilman niittejä.

– Siellä on joku sitten todennut, että bolero on hieman liian iso minulle. Ajateltiin, että jollain on varmaan yöllä tullut vilu ja on halunnut lämmikkeeksi tämän boleron, kommentoi Oulun kaupungin vs. viestintäpäällikkö Sari Karhu Ylelle.

Toripoliisin boleron loi paikallinen ompeluharrastaja Sirkka Karhu. Oulun kaupungin tarkoituksena on säilyttää asu sen jälkeen, kun se poistetaan patsaan päältä.