Facebookissa ilmeni raju bugi – lähetti itsestään kaverikutsuja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli olet harrastanut puhelimellasi Facebook-stalkkaamista viime viikkojen aikana, olet saattanut jäädä kiinni yllättävällä tavalla. Yhteisöpalvelussa ilmenneen erikoisen vian vuoksi pelkkä tuntemattoman sivulla vieraileminen johti Facebook-kaveriksi pyytämiseen.

Vian ansiosta henkilön profiilissa vieraileminen sai Facebookin lähettämään automaattisesti kaverikutsun. Facebook ei ilmoittaut asiasta profiilissa vierailleelle itselleen. Niinpä moni saikin huomata yllätyksekseen kaverilistalleen ilmestyneen henkilöitä, joita he eivät tienneet lisänneensä.

Vika johti arvatenkin koomisiin ja noloihinkin tilanteisiin. Ikävämpiä ongelmia syntyi esimerkiksi silloin, kun käyttäjät yrittivät estää toisia käyttäjiä. Sosiaalisessa mediassa ehdittiin jopa spekuloida, että kyseessä olisi ollut Facebookin epätoivoinen yritys lisätä palvelun käyttöä.

Daily Beast -sivuston mukaan Facebook on sittemmin tiedostanut palvelun älylaitesovellusta koskeneen ongelman ja pahoitellut asiaa. Somepalvelun mukaan taannoiseen päivitykseen liittynyt vika on sittemmin korjattu. Uutinen merkittävästä Facebook-viasta tuli pian sen jälkeen, kun palvelun omistava Meta ilmoitti irtisanovansa yli 10 000 työntekijää.