London Oli vaihtoi rotua ja sukupuolta – ei ole enää varma kummastakaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Oli Londo nousi taannoin kuuluisuuteen miehenä, joka halusi vaihtaa rodullisen identiteettinsä korealaiseksi. Myöhemmin hän päätti olevansa transsukupuolinen ja aloitti elämänsä naisena. Viime syksynä hän tuli jälleen toisiin aatoksiin.

Tällä viikolla Caitlyn Jennerin tavannut London Oli ilmoitti lokakuussa, että hän oli sittemin muuttumassa takaisin mieheksi elettyään sitä ennen transsukupuolisena naisena noin kuuden kuukauden ajan.

– En ole enää trans ja olen palannut elämään miehenä, hän kertoi Twitterissä.

– Kuusi kuukautta sitten minulla oli 11 kasvoleikkausta yhdessä päivässä, jolloin piirteitäni muutettiin feminiinisempään suuntaan. Luuston rakennetta muutettiin, sain hiustenpidennykset, muutin vaatekaappiani ja aloin meikata. Tein sen, koska ajattelin sen tekevän minut onnelliseksi. Tunsin itseni onnelliseksi tuolloin, mutta nyt olen tajunnut, että naisena eläminen ei ole minua varten, London Oli kertoi Fox Newsille.

Valkoiseksi mieheksi syntynyt London on käynyt läpi yhteensä 32 plastiikkakirurgista toimenpidettä kahdeksan vuoden aikana näyttääkseen korealaselta. Hän on ollut tyytymätön ulkonäköönsä koko ikänsä. Häntä on kiusattu lapsena. London Oli korostaa, että vanhempien tulisi antaa lastensa odottaa, kunnes heistä tulee aikuisia päättääkseen, sopiiko esimerkiksi sukupuolenkorjausleikkaus heille.

– Luulen, että ihmiset pitävät sukupuolen vaihtamista normaalina. Varsinkin lasten kohdalla nykyään on koulukuntia, jotka painostavat näitä ajatuksia jopa viisivuotiaille lapsille ja tunnustautuvat transsukupuoliseksi. Mielestäni se on väärin. Nämä ovat lapsia ja heidän pitäisi tehdä nämä päätökset vasta aikuisena, kokemusasiantuntija London Oli kertoo.