Suuntaa lenkkipoluille kerran kuussa – suuret terveyshyödyt

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lenkkeily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista varmasti sen vuoksi, että useiden terveyshyötyjen lisäksi se on niin helppo ja halpa harrastus. Nyt uusi tutkimus on osoittanut, että jo kerran kuussa lenkkipolulle suuntaaminen auttaa parantamaan ihmisten kokonaisvaltaista terveyttä pitkällä aikavälillä.

Lenkkeily on hyvä tapa parantaa terveyttä ja hyvinvointia monella eri tavalla. Säännöllinen liikunta auttaa myös elämään pidempään ja terveempänä. Daily Mail -sivuston kertoo tohtori Sarah-Naomi Jamesin johtamasta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että aivojen terveyttä edistää jo suuresti se, että ihminen harrastaa sykettä nostattavaa liikuntaa kerran kuussa.

Kognitiivisten toimintojen terveyttä riittää tutkimusten mukaan ylläpitämään liikunta, jota harrastetaan kerran kuussa. Avainasemassa on kuitenkin rutiini ja johdonmukaisuus. Liikuntaa tuli harrastaa vähintään kerran kuussa läpi koko elämän. Johdonmukaisella ja säännöllisellä liikkumisella, vaikka se olisikin vähäistä, koettiin olevan suurempia hyötyjä kuin sillä, että ihminen treenaa toisinaan paljon, mutta pitää sen jälkeen pitkän tauon liikunnasta.