Onko eri maiden McDonald’seilla eroa? Toimittaja testasi 11 maan pikaruokalat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Amerikkalaista alkuperää oleva McDonald’s -pikaruokala löytyy tätä nykyä lähes jokaisesta maasta. Onko niiden annoksissa kuitenkaan eroa? Insider-lehden matkatoimittaja Shelby Slauer päätti testata asiaa.

Esimerkiksi brittien McDonald’sin ruokalista on sama kuin yhdysvaltalaisilla, mutta brittiläisessä ruoassa on vähemmän säilöntäaineita. Lisäksi Big Mac -hampurilainen on pienempi kuin ravintolaketjun alkuperäismaassa. Ruokalistalta on mahdollista tilata myös englantilainen aamiainen. Ruotsissa McDonald’s tarjoilee spesiaaliateriaa, jossa on Jureskog Texas -hampurillainen ja litteitä perunalastuja, mitä ei muualta saa.

– Kun vierailin McDonald’sissa Saksassa, huomasin, että suurin ero oli palvelu. Työntekijät eivät mielestäni vaikuttaneet yhtä ystävällisiltä kuin muualla, Shelby Slauer kertoo Insiderissa.

Saksassa tuli valikoimiin aikanaan maailman ensimmäinen luomuna valmistettu McDonald’s-burgeri. Puolan McDonald’sissa on perusmenun lisäksi tarjolla mausteisia kanasuikaleita, mikä ei ole kovinkaan tyypillistä McDonald’sin ruokaa. Sen sijaan mainittavan arvoista on, että McDonald’sin toimipisteet Ranskassa ovat paljon hienompia kuin useimmat muut paikat. Esimerkiksi McCafe on erillään muusta ravintolasta, ja kaikki asiakaspaikat sekä palvelut on järjestetty hienosti. Tietysti siellä myydään myös macaron-leivoksia.

– Jos aiot kokeilla McDonald’sia missä tahansa muussa maassa, tee se Ranskassa.

Israelin McDonald’silla oli monien muiden maailman ”Mäkkien” tyyliin Yhdysvaltain osavaltioilla nimettyjä hampurilaisia. Siellä erikoista oli sijainti, sillä ravintola oli Masadassa, muinaisessa linnoituksessa Etelä-Israelin Juudean autiomaassa ja kyseessä yksi juutalaisen historian tärkeimmistä paikoista.

Maltan McDonald’sin erikoisuus on Big Tasty, joka sisältää Halal-naudanlihapihvin ja tunnusomaisen kastikkeen sekä Emmental-juustosiivun. Australian McDonald’sin toimipisteet suorittavat muista poiketen pöytiin tarjoilua, ja niissä on kokonaan omanlaisensa ruokalistat.

– Ja kaikki mitä kokeilin, maistui uskomattoman tuoreelta, toimittaja ihastelee.

Uudessa-Seelannissa on puolestaan todella hämmästyttäviä McFlurry-makuja. Esimerkiksi perinteisistä paikallisista kekseistä valmistettuja jäätelöannoksia. Lisäksi valikoimassa on paikallinen aamiainen, jota voi tilata vuorokauden ympäri.