The Rock oppi paljon masennuksestaan: ”Kipua ei saa pitää sisällään”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

The Rock -nimellä tunnetun näyttelijä Dwayne Johnsonin vahvuus, positiivisuus ja itsehillintä toimivat inspiraationa monelle. Leveällä hymyllään hurmaava Johnson ei kuitenkaan aina ole ollut niin onnellinen kuin miltä hän on saattanut ulospäin näyttää.

Dwayne Johnson on kertonut The Pivot -podcastin vieraana ollessaan ajasta, jolloin hän kamppaili masennuksen kanssa. 50-vuotias Johnson muisteli miten hänet potkittiin olkapäävamman vuoksi ulos kanadalaisesta Calgary Stampeders -joukkueesta, jossa hän oli pelannut amerikkalaista jalkapalloa. Dwayne Johnson lopetti kaiken liikunnan, hän ei halunnut käydä enää koulua eikä häntä kiinnostanut osallistua mihinkään.

Dwayne Johnsonin mielestä masennuksen sairastamisessa vaikeinta oli tuolloin se, että hän ei tiennyt mikä häntä vaivasi. Masennuksesta ei tällöin vielä puhuttu. Vanhempana kun hän koki masennuskausia uudelleen avioeron aikaan hän ymmärsi, että kyse oli ollut koko ajan masennuksesta.

Dwayne Johnson on huomannut, että usein miespuolisten masennukseen sairastuneiden on vaikeampaa puhua asiasta ja myöntää koko sairautta itselleen saatika muille. ”Kaikista tärkein asia on puhua muille. Masennusta ei voi hoitaa jos kipua pidetään sisällä”, Johnson kommentoi People-sivuston mukaan.