Kotiäideistä tuli yllättäen trendikkäitä – koti ja perhe pääosassa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tiktokissa on levinnyt ilmiö, jossa naiset esittelevät elämäänsä perinteisen kotiäidin roolissa. He ovat vaihtaneet päivätyöt ja uraohjuksen elämän vuosikymmenten takaiseen eloon, jossa päivät keskittyvät perheestä, kodista ja tietysti myös itsestään huolehtimiseen. Ulkonäkö on siisti, kotona vallitsee järjestys ja lapset saavat tarpeeksi kasvatusta ja läsnäoloa.

Yhä useammat nuoret naiset seuraavat vuosikymmenien takaista esimerkkiä, jossa he pukeutuvat hienostuneisiin mekkoihin, käyttävät helmikoruja ja pukeutuvat essuun valmistautuessaan kotitöihin ja ruoanlaittoon. Osa on arvostellut ilmiötä, koska se voi luoda epätasa-arvoa ja muistuttaa synkistä historian aikakausista. Todellisuudessa kotirouvat eivät halua ottaa keneltäkään pois heidän oikeuksiaan toteuttaa omaa elämäänsä parhaakseen katsomallaan tavalla.

Vaikka nämä naiset elävät stereotyyppistä elämää, jossa aviomies käy töissä, ja vaimo jää kotiin laittamaan ruokaa, siivoamaan ja hoitamaan lapsia, niin trendiin ihastuneet olevat sanovat, että se on paljon muutakin. Elämme loppuunpalamisen aikakautta, jossa jatkuvasti tasapainoillaan työn ja perhe-elämän välimaastossa raskaiden koronavuosien jälkeen.

@esteecwilliams

Reposting my summer day in my life as a homemaker ❤️ #AmazonMusicProudHeroes #StJudeDadPhotos #fyp #homemaker #housewife #traditional #feminine #tradwife #sahw #dayinmylife #dailyroutine #repost

♬ Send Me on My Way – Vibe Street

@iuic_chicago

Being a wife is not slavery. Submit to the man you chose. #chicago #fromchicago #nationbuilding #ladiesoftiktok #ladieslistenup #ladieslisten #thingstodoinchicago #chicagotok #modernwomen #modernwoman #traditionalwoman #traditionalvalues #traditionallifestyle #marriedtok

♬ The Light – Common

@victelsy

I love my life #marriedyoung #housewife #homemaker

♬ ALIEN SUPERSTAR – Beyoncé

@lenabasilone

POV: you’re a housewife and today you’re hosting a holiday party for your husbands staff #sahmroutine #housewife #cleantok

♬ original sound – Lena Basilone Taylor