Lentoyhtiö Ryanairin tulos nousi voitolliseksi – sivalsi Finnairia somessa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on noussut menestykseen koronavuosien jäljiltä. STT:n mukaan yhtiö nosti koko vuoden tuloksensa selkeästi voitolliseksi lentoliikenteen elpymisen myötä. Ryanairin tulos oli maaliskuun lopussa päättyneellä tilikaudellaan noin 1,4 miljardia euroa plussan puolella.

Matkustajamäärä nousi päättyneellä tilikaudella 74 prosenttia vuoden takaisesta. Lentolippujen hinnat olivat korkeammalla tasolla kuin ennen koronaa. Ryanair on ollut otsikoissa myös Finnairille kuittailleen somejulkaisunsa vuoksi. Finnairin lipputyyppien muutoksen jälkeen halvimmilla lipuilla matkustavat saavat tuoda koneeseen entistä vähemmän matkatavaraa. Käytäntö on samanlainen kuin Ryanairilla ja monilla muilla halpalentoyhtiöillä.

– Kuinka osat ovatkaan vaihtuneet, Ryanairin twiitissä kommentoitiin uutista Finnairin lippumuutoksesta.