Purukumin syömisestä yllättävää haittaa – oletko sinä huomannut?

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Purkan syöminen on suosittu tapa rentoutua, pitää suuta puhtaana ja raikastaa hengitystä. Monet ihmiset nauttivat purkan pureskelusta ja sen tarjoamasta mukavasta tunteesta suussa. Vaikka purkan syömisessä voi olla joitain etuja, on myös tärkeää tietää sen haittavaikutukset ja rajoitukset terveydelle.

Purkan liiallinen syöminen voi johtaa ruoansulatushäiriöihin. Monien purukumien sisältämät makeutusaineet ovat ruoansulatukselle Daily Mail -sivuston mukaan hankalia, mikä voi lisätä turvotusta. Turvotusta aiheuttaa myös se, että ihminen nielee paljon ilmaa purkan pureskelemisen aikana.

Moni voi siirtää nälkää nappaamalla purkan suuhunsa. Purukumilla voi kuitenkin olla päinvastainen vaikutus näläntunteeseen. Purkan syöminen voi kasvattaa nälkää entisestään, koska vatsalaukku odottaa suun käydessä, että se saa ruokaa. Tämä voi lisätä nälkää kun ruoansulatus häiriintyykin siitä, että se ei saakaan energiaa ja ravintoa sulatettavakseen.