Yhdysvaltojen rannikkovartioston lippulaiva Suomeen – kannattaa käydä katsomassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on pian mahdollista tutustua Yhdysvaltojen rannikkovartioston USCG:n näyttävään lippulaivaan. Rannikkovartioston purjekoululaiva Eagle vierailee Itämerellä ja Suomessa 1.-4. kesäkuuta 2023.

USCGC Eagle kiinnittäytyy Rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan Helsingin Eteläsatamaan 1. kesäkuuta. USCGC Eagle on 90 metriä pitkä kolmimastoparkki. Sitä käytetään Yhdysvaltojen rannikkovartioston kadettien koulutukseen.

Yleisöllä on vierailun aikana mahdollisuus tutustua USCGC Eagleen. Merivartiosto tulee tiedottamaan vierailuajoista tarkemmin. Aluksen vierailu on osa Rajavartiolaitoksen ja Yhdysvaltojen Rannikkovartioston välistä yhteistoimintaa, ja se tukee Rajavartiolaitoksen mukaan osaltaan organisaatioiden yhteisiä tavoitteita merellisen turvallisuuden edistämiseksi.