Oletko uusimassa passin? Ota tämä asia vakavasti

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutta passia tai henkilökorttia hakiessa sai viime keväänä ja kesänä varautua ruuhkiin. Niin myös tänä vuonna, vaikka viime vuonna ruuhkiin vaikutti muiden tekijöiden ohella koronarajoitusten päättyminen.

Helsingin poliisi kertoi tiistaina 23. toukokuuta Twitterissä Pasilan lupapalvelujen tilanteesta. Lupapalveluissa oli tuolloin puolenpäivän jälkeen noin parin tunnin jono vuoronumeroasiakkaille. Lupapalveluissa vierailevia kehotettiin silmäilemään mahdollisia vapaita aikoja ajanvarauksesta.

Lupapalvelut ruuhkautuvat kesän lähestyessä. Piikki lupahakemuksissa johtuu siitä, että moni uusii passejaan kesän lomamatkoja varten. Myös koronarajoitusten päättyminen voi edelleen näkyä lupapalveluissa.

Passin saamista voi nppeuttaa tekemällä sähköisen hakemuksen. Pasilan poliisilaitoksen lupapalvelun jonotustilanteesta annetaan aika ajoin tietoa Helsingin poliisin Twitter-tilillä.