Tina Turner on kuollut 83-vuotiaana – näin supertähdet kommentoivat poismenoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja Tina Turner on kuollut. Pitkän ja menestyksekkään uran musiikin parissa tehnyt artisti oli menehtyessään 83-vuotias. Uutisen paljasti tähden tiedottaja.

Turnerin kerrotaan kuolleen kodissaan Sveitsin Küsnachtissa rauhallisissa merkeissä pitkäaikaisen sairauden seurauksena. Hän kärsi viimeisinä vuosinaan terveysongelmista, kuten syövästä, kohtauksista ja munuaisvauriosta.

Rock n’ Rollin kuningattareksi kutsutun Turnerin musiikkiura alkoi jo 1950-luvulla, jolloin hän toimi taustalaulajana silloisen aviomiehensä Ike Turnerin yhtyeissä. Pariskunta nousi kuuluisuuteen 60-luvulla hiteillä, kuten Proud Mary ja River Deep. Turner erosi väkivaltaisesta miehestä 70-luvulla.

Tina Turner aloitti eron jälkeen soolouran. Hän nousi Private Dancer -levyn julkaisun myötä todellseksi ikoniksi. Turner teki 80-luvulla osan suurimmista hiteistään, kuten What’s Love Got to Do with It, Private Dancer, We Don’t Need Another Hero ja The Best.

Turner valittiin vuonna 2021 Rock and Roll Hall of Fameen. Hän esiintyi uransa aikana useita kertoja myös Suomessa, viimeisen kerran vuonna 2009.