Telia kieltää TikTokin työlaitteissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teleoperaattori Telia kieltää suositun TikTok-somesovelluksen työpuhelimissaan. Yhtiö perustelee ratkaisua tiedotteessaan turvallisuusviranomaisten esiin nostamalla tietoturvariskillä. TikTok-sovelluksen käyttö tulee olemaan kiellettyä kaikissa yhtiön työpuhelimissa ja -tietokoneissa toukokuun lopusta lähtien. Kielto on voimassa Suomessa ja kaikissa maissa, joissa Telia toimii.

– Telian verkot ovat keskeinen osa kriittistä, kansallista infrastruktuuria, minkä vuoksi päädyimme huolellisen arvioinnin perusteella kieltämään sovelluksen käytön työlaitteissa, kertoo Telian yritysturvallisuusjohtaja Kalle Kaasalainen tiedotteessa.

– Meillä on erityinen velvollisuus suojata asiakkaidemme yhteyksiä ja tietoja mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Suomessa monet viranomaiset ovat päätyneet samaan ratkaisuun eli ovat kieltäneet sovelluksen käytön henkilöstön työlaitteissa, Kaasalainen jatkaa.

Sovelluksen käyttö on jatkossakin sallittua yhtiön työntekijöille heidän omilla puhelimillaan.Telia jakaa jatkossakin markkinointisisälöä TikTokissa erityisjärjestelyin. Kiinalaisen ByteDance-yhtiön luoman sovelluksen tietoturva on herättänyt laajamittaista keskustelua. Sen käyttö on kielletty monien eri maiden valtiollisten toimijoiden ja yritysten virka- sekä työpuhelimissa.