Tulostimet jumittuivat ympäri maailman – syy selvisi viimein

Digi · Tim Isokivi

HP-merkkisissä tulostimissa ilmeni yllättäen ongelmia toukokuun alkupuolella. HP OfficeJet-tulostimet alkoivat jumittamaan eri puolilla maailmaa. Ongelman taustalta paljastui lopulta valmistajan moka.

HP OfficeJet-tulostimien vika ilmeni tulostimen kosketusnäytöllä. Yhtäkkiä siniseksi muuttuneelle ruudulle ilmestyi virhekoodi 83C0000B. Sen tarkempaa selitystä ongelmalle ei tarjottu.

HP on kertonut Bleeping Computer -sivustolle vian johtuneen viallisesta laiteohjelmistopäivityksestä. Ongelma koski ainakin OfficeJet Pro 9020e -sarjan malleja HP OfficeJet Pro 9022e, HP OfficeJet Pro 9025e, HP OfficeJet Pro 9020e All-in-One ja HP OfficeJet Pro 9025e All-in-One.

Toimintakyvyttömien tulostimien käyttäjiä on kehotettu olemaan yhteydessä yhtiön asiakastukeen. Koska vika johtuu automaattisesta päivityksestä, on tulostimien omistajien suositeltu kytkemään laitteen verkkoyhteys pois, kunnes korjaava päivitys on ilmestynyt.