14-vuotiaat kiipesivät mastoon Espoossa – syyttivät somehaastetta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi puuttui perjantaina 26. toukokuuta nuorisojoukon vaaralliseen tempaukseen Espoossa. Neljä 14-vuotiasta poikaa oli kiivennyt laittomasti antennimastoon. He kuvasivat videota noin 150 metrin korkeudessa sijaitsevalla tasanteella.

Kuvaukset loppuivat poliisin käskytettyä nuoret alas. Tapausta selviteltiin poliisiasemalla nuorten vanhempien läsnä ollessa. Nuorilta takavarikoitiin kuvausvälineet, niiden sisältämä materiaali, puukko ja murtautumiseen soveltuvia välineitä.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus hallinnan loukkauksesta, toiseen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta sekä murtovälineen hallussapidosta. Nuoret olivat kertoneet teon taustalla olleen somehaaste.

– On itsestään selvää, että osaamattomien nuorten kiipeily 150 metrissä on hengenvaarallista. Olemme lukeneet uutisia maailmalta tapauksista, joissa leikki on somehaasteen myötä loppunut pysyvästi. Aikuisten tulee keskustella näistä asioista kotona, komisario Hannu Väänänen valisti.